HISTORIA 
ivitetty 12.2.2014

 Olen 45 vuotias maatalonemäntä Heinävedeltä.  Reilut kaksikymmentä vuotta olen työkseni jalostanut lypsykarjaa ja uusin aluevaltaukseni on alkionsiirto.   Heinäkuun  23 päivä  2007 näki päivänvalon  Pulkkalan Yvonne  ET ensimmäinen alkio lehmävasikka. 

Kaniharrastus alkoi  kahdeksan vuotta sitten, kun ostimme ensimmäisen kanimme, jossa oli minun mielirodut yhdistettynä eli leijonanharjas ja hermeliini.  Hankittuamme Lakun, oli sille kaverikin hankittava ja tietysti myöhemmin myös se poikapupu. Ja näin homma lähti käyntiin. Ekat risteytyspoikaset näkivät päivänvalon 22.1.-04, sopivasti mieheni syntymäpäivänä.Tykättyäni aina haasteista, siirryin pikkuhiljaa puhdasrotuisiin hermeliineihin. Rodun ensimmäiset yksilöt saapuivat meille lokakuussa -05. Ensimmäinen puhdas hermeliinin poikanen syntyi 17.9.-06. Leijonanharjaskin on minua kiinnostanut, ja niinpä otin kaksi kappaletta heinäkuussa -06. Niiltä syntyi ensimmäiset poikaset 1.11.-06.Kasvattajanimen sain 13.11.-06.

Vuonna 2008 aloitin leijonalupan kasvatuksen. Talvella -11 totesin että on pakko luopua leijonalupista. Eivät onnistu meidän olosuhteissa. Tilani ovat liian kosteat talvella isoilla kaneilla. Leijonalupilla harjakset vanuttuvat. Muuten oisin tykännyt rodusta.

Kävin Suomen Kaniyhdistys ry:n järjestämän kasvattajakurssin Kuopiossa 16.11.2008.    

Kanilassa syntyy harvakseltaan  kääpiöluppaa väreissä keltamusta japanilainen+ viittakuvio tästä väristä.

                          

Tavoitteeni kasvatuksessa on sama kuin tuolla lypsykarjankin puolella. Pyrin kasvattamaan mahdollisimman hyväluonteisia, terveitä ja samalla myös rodulle tyypillisiä kaneja.Poikaset luovutetaan kahdeksan viikon ikäisinä, vasempaan korvaan tunnistetatuoituina, sukutaulun ja ruokapussukan kera. Toivottavasti viihdyt sivuillani ja otathan rohkeasti yhteyttä minuun kaniasioissa.

 

T: Päivi Taskinen & sydäntenvaltaajat

 
 
hpim0832.jpg
Laku
 
                                                            1.9.2008 Laku kani siirtyi vihreimmille niityille pomppimaan.

                       Pieni hautakumpu puutarhassamme muistuttaa perheemme ensimmäisestä puputytöstä.